Welke activiteiten bieden we onze cliënten aan?

We werken voor elke cliënt een boeiend activiteitenprogramma uit, aangepast aan ieders interesses en mogelijkheden. Dit gebeurt in samenspraak met hen.

Een gevarieerd aanbod van activiteiten binnen de leefgroep zoals muziek luisteren, op het waterbed liggen, snoezelbaden, takendozen maken, creatieve activiteiten wordt afgewisseld met een ruim aanbod aan materialen en infrastructuur die door alle leefgroepen kunnen gebruikt worden.

Uitstappen

De begeleiders van de leefgroepen nemen de bewoners graag mee op uitstap.

  • Zwemmen
  • Wandelen (Nieuwenhove, Speelhof,…)
  • Iets gaan drinken
  • Muziekevenementen (Buitenbeenpop, Schlagerfestival,…)

Leefgroepsvakantie

Elke leefgroep gaat één keer per jaar op leefgroepsvakantie. Meestal gaan zij naar Villa Euphorbia, een vakantiewoning in het beheer van het Steunfonds MM Delacroix en helemaal aangepast aan leefgroepen met rolstoelgebruikers.

Paardrijden en Tinkerbed

In het Centrum voor Therapeutisch paardrijden in Attenhoven gaan een aantal van onze cliënten paardrijden. Voor sommigen is het onmogelijk om op een paard te zitten. Het tinkerbed is voor hen een zeer ontspannend alternatief.

Zorgboerderij

In het centrum van Hakendover ligt de Deboeshoeve. Hier mogen onze cliënten mee helpen met de verzorging van de dieren. Van hieruit worden ook huifkartochten georganiseerd met een huifkar die helemaal is aangepast aan rolstoelgebruikers.

Grote activiteiten

Op het domein in Hakendover worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd, meestal ook toegankelijk voor bezoekers van buitenaf.

Er zijn momenteel geen events gepland.