Wie zijn we

Wie kan bij ons terecht?

Wanneer een persoon met een beperking niet alleen meer door zijn directe omgeving (zijn familie) of door eerstelijnsdiensten (Familiehulp, thuisverpleging…..) ondersteund kan worden, nemen wij deze zorg mee op. We toetsen steeds bij de cliënt en/of zijn vertegenwoordiger af welke gespecialiseerde zorg zij wensen en in welke frequentie.

Bij ons verblijven kinderen van 0-21 jaar en volwassenen met een matig tot diep verstandelijke beperking, met of zonder bijkomende problemen (gedrags- en/of emotionele problemen, medische problemen, motorische beperkingen, sensorische problemen of autismespectrumstoornissen). Ook personen met een licht verstandelijke beperking maar met zware motorische of medische problemen zijn welkom bij ons. Sinds 2004 verblijven ook personen met een Niet-Aangeboren Hersenaandoening (NAH) bij Stichting M.M. Delacroix.

Wie zijn we

Dagondersteuning

Een team van therapeuten staat klaar om zinvolle dagbesteding op maat en aangepast aan de interesse van de cliënt te geven waar plezier centraal staat. Dit gebeurt steeds in samenspraak met de cliënt en zijn netwerk.

Cliënten kunnen terecht in één van de werkateliers van ons dagcentrum 'de Cleynen Bempt', het Centrum Therapeutisch Paardrijden of ze krijgen dagbesteding in de leefgroep aangeboden.

Ook als je niet residentieel bij ons verblijft, kan je ervoor kiezen om enkel overdag deel te nemen aan de dagbesteding. Voor iedere cliënt zoeken we naar een zinvolle daginvulling, vertrekkend vanuit zijn of haar zorgplan.

Onze campussen

Stichting M.M. Delacroix is gevestigd op drie campussen in Tienen.

 

Campus Park

 

Campus Ten Haghedorne

 

Campus Thuys van Heylessem

Cookies nodig

Sorry, om deze functionaliteit te gebruiken moet je eerst de bijhorende cookies aanvaarden.