Wie zijn we > Wat bieden we > Ondersteuningsvormen > Atelierwerking Cleynen Bempt

Atelierwerking Cleynen Bempt

Sint-Truidensesteenweg 492, 3300 Tienen-Hakendover

Op het domein in Hakendover vind je ons dagcentrum De Cleynen Bempt waar onze cliënten naar de atelierwerking komen. Sommigen komen voltijds, anderen enkele dagen per week. Deze atelierwerking staat ook open voor cliënten die niet in één van de leefgroepen verblijven.

Alles wordt georganiseerd in twee verschillende gebouwen, Cleynen Bempt en Witte Schuur. Je bent er welkom van 9u tot 16u.Iedereen doet mee op zijn eigen tempo. Een team enthousiaste ergotherapeuten zorgt er voor dat alles tof en gezellig verloopt.

Welke activiteiten kan je doen?

Dagelijks organiseren de begeleiders groepsactiviteiten in elf verschillende 'ateliers', telkens in een aangepaste ruimte. Verspreid over twee weken zijn er wel drieëndertig verschillende activiteiten waaruit je kan kiezen.

Een greep uit het aanbod

  • koken (desserten, soep, warme maaltijden,…)
  • sporten (bowlen, deelname aan de Special Olympics,…)
  • dieren verzorgen
  • creatieve ateliers (verven, knutselen, boetseren, kaarsen maken, juwelen)
  • muziek
  • auti-atelier
  • relaxatie

We laten steeds de talenten van onze cliënten zo goed mogelijk tot uiting komen. De sportiefsten onder hen nemen jaarlijks deel aan de Special Olympics. Enkele muzikale talenten vormen samen de Bempt Band. Op ons muziekfestival Hagherock treden ze ieder jaar op. Daarbuiten geven ze geregeld nog andere concertjes.

Waar vind je onze producten?

De producten die we maken, verkopen we aan de receptie in het dienstengebouw van Campus Ten Haghedorne of aan de receptie van het hoofdgebouw op Campus Park. Jaarlijks organiseren we een kerstmarkt om te pronken met al onze kunstwerkjes.

Leuke extra’s

Bij de Cleynen Bempt is een tuin aangelegd waar groenten en fruit geteeld worden. Op de mini-boerderij houden we schapen en geiten, kippen en konijnen. Bewoners van campus Ten Haghedorne kunnen hier de dieren komen verzorgen en eten geven.