Wandelen voor het goede doel

Mijn naam is Coeckelberghs Denis. Ik ben voorzitter van VZW Wandelclub TRIP-TRAP Kumtich. Sedert jaren organiseren wij wandeldagen waar iedereen kan aan deelnemen. Een wandeldag in Hoegaarden, in Oplinter en onze gekende Pannenkoekenwandeling in Kumtich.

Begin 2006 kreeg ik de vraag van Leen Vanvuchelen, een medewerkster van Stichting MM Delacroix, om voor de voorziening een wandeling te organiseren. Ik was daar direct voor te vinden, alleen moesten gewone wandelaars ook kunnen deelnemen aan de organisatie.

Na enkele besprekingen werd er door ons bestuur van de wandelclub besloten om een wandeling te organiseren waarbij de opbrengst volledig naar de voorziening ging en waar gewone wandelaars ook konden aan deelnemen. Toelatingen werden aangevraagd en op woensdag 11 april 2007 vond dan de eerste wandeling plaats.

De hele organisatie had een meervoudig doel: de voorziening bekend maken bij het brede publiek, de bewoners laten wandelen langs een mooi parcours en tenslotte wat extra euro’s overhouden waarmee het leven van de bewoners wat aangenamer kan gemaakt worden.

In 2017 werd de wandeling reeds voor de 11e keer georganiseerd en hadden we 701 deelnemers !

Aangesloten bij : Wandelsport Vlaanderen - I.V.V. - B.P.W.C. Meer informatie vind je op www.triptrapkumtich.be.